Dieta Lady Gagi

Dieta Lady Gagi dała piosenkarce oczekiwany efekt w dosyć krótkim czasie. Piosenkarka zrzuciła aż trzynaście kilogramów w zaledwie kilka miesięcy, jednak chudła zdrowo i rozsądnie. To niezmiernie ważne, by tak szybka utrata wagi nie wpłynęła negatywnie na stan organizmu i ogólne samopoczucie.

Lady Gaga jadła pięć posiłków dziennie: trzy wysoko odżywcze i dwie przekąski. Do każdego posiłku włączała warzywa lub owoce. Menu dla piosenkarki ułożył Harley Pasternak, na dietach którego były wcześniej także Alicia Keys, Dido czy Hally Berry.

Ważnym elementem diety Lady Gagi był fakt, że jedne z jej posiłków w ciągu tygodnia kierował się zasadą: żadnych zasad. Podczas tego posiłku piosenkarka modła zjeść dosłownie wszystko to, na co tylko miała ochotę: słodycze, fast foody, wszelkie mięsa oraz słodzone, gazowane napoje. Kluczowe w jej odchudzaniu było to, by jadać produkty z wysoką zawartością błonnika, który pomaga w odchudzaniu.

Dlatego też główne miejsca w jej menu zajmował groszek i bakłażan.